Francuski gradonačelnik upozorava sugrađane: Imigranti dolaze!

menard1-640x480

Gradonačelnik francuskog grada Beziers obljepio je grad s plakatima na kojima upozorava sugrađane da im država namjerava „nametnuti“ imigrante bez prethodne konzultacije. Pozvao je na referendum o prihvaćanju imigranata koje država namjerava premjestiti iz kampa u Calaisu, nakon što se tamošnji kamp razmontira.

Robert Menard, gradonačelnik grada Beziersa u pokrajini Languedoc, obljepio je plakatima ključne pozicije diljem grada.

Sa naslovom „Imigranti u našem središtu“, plakati prikazuju sliku muškaraca, nekih sa kapuljačama, kako se okupljaju ispred gradske katedrale.  Na plakatu stoji natpis „Država nam ih nameće. To je to, oni dolaze…

Menard, koji je izabran na listi Nacionalne Fronte, kaže da su plakati odgovor na vladinu namjeru da premjesti imigrante iz kampa u Calaisu, već poznate „Džungle“, u gradove diljem zemlje.

Menard je izjavio: „Učinit ću sve da osiguram da imigranti ne dođu ovamo.

690x150-gourmet

Dodaje da ga nitko nije obavijestio o planovima za izgradnju prihvatnog centra u gradu, te je pozvao na referendum koji bi se održao na nivou grada po pitanju trebaju li prihvatiti imigrante ili ne.

Međutim, održavanje referenduma je malo vjerojatno. Prošli mjesec su francuski sudovi blokirali pokušaj gradića Allex da održi sličan referendum, dok je pri-imigrantska grupa SOS Racism pozvala guvernera pokrajine Languedoc-Roussillon da reagira i spriječi Menarda u organiziranju referenduma.

Menard, iskusni novinar i osnivač Reportera bez granica poznat je po svojem protivljenju masovnoj imigraciji.

Izvor: Breitbart