Francuski intelektualac i pisac Renaud Camus dobio je 2 mjeseca uvjetne zatvorske kazne i globu u iznosu od 1.800 eura zato jer je u svojem govoru masovnu imigraciju nazvao invazijom.

Uvjet da Camus ne završi u zatvoru bio je da donira 1.800 eura dvama antirasističkim organizacijama, SOS Racisme i LICRA.

Camus je autor djela Le Grand Remplacement (Velika zamjena), a u presudi stoji da je Camus „pozivao javnost na mržnju ili nasilje na osnovu nečijeg porijekla, etniciteta, nacionalnosti, rase ili religije“ prilikom govora iz studenog 2017. godine gdje je masovnu imigraciju u Europu nazvao invazijom.

Nepovratna kolonizacija je demografska kolonizacija, zamjena populacije. Etnička zamjena je najvažniji događaj u povijesti naše nacije, i kao što je drugdje već bio slučaj, ako se taj trend nastavi, Francuske kao takve više neće biti.

Sporni dio njegovog govora koji je od strane vlasti protumačen kao poziv na mržnju i nasilje govori o tome kako je „imigracija zamjena stanovništva, tendencija zamjene svega originalnog s kopijom, autentičnog s imitacijom, istine s laži, a kulture sa ništavilom i jeftinom zabavom.

I zbog toga je čovjek umalo završio u zatvoru. I naravno mora je novčano platiti tu privilegiju iznošenja svojeg mišljenja.