Francuski liječnik uhićen je pod sumnjom da je otrovao više od 50 pacijenata samo kako bi impresionirao svoje kolege time što bi „reagirao u posljednji trenutak i spasio ih“.

Anesteziolog Frederic Pechier uhićen je zbog 42 odvojena slučaja, uključujući 20 smrtnih slučajeva, koji su se zbili pod njegovim nadzorom u 17 godina, koliko je radio u bolnicama i klinakama u francuskom gradu Beasanconu.

Još pred dvije godine optužena je za još sedam odvojenih slučajeva, od kojih su dva završili smrtnim posljedicama.

Pechier je manipulirao anesteticima koje su njegovi kolege koristili pri standardnim operacijama. To bi obično rezultiralo zastojem rada srca pacijenta, čime bi se Pechieru otvorila prilika da uskoči i spasi pacijenta, čime je zaslučio poštovanje i divljenje drugih liječnika, kao i pacijenata. Pechier je bio na glasu kao vrhunski anesteziolog.

Pechier se nalazi pod prismotrom suda nakon što su u svibnju 2017. iznesene prve optužbe na njegov račun. Optužen je da je u dvije klinike otrovao sedam pacijenata u razdoblju između 2008. i 2017. godine. Nakon toga je istraga proširena te je pronađeno pedesetak sumnjivih slučajeva.