Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin izjavio je u srijedu da se „pitanje imigracije može riješiti jedino na europskoj razini“ te da svaka članica EU mora podijeliti teret prihvata masovne imigracije.

Još uvijek želimo europsku solidarnost. Nema razloga da jedino Italija, Francuska i Njemačka, govoreći općenito, dijele ovu solidarnost s Grčkom,“ rekao je Darmanin.

Francuski ministar iznio je svoje tvrdnje netom prije nego što je EU otkrila novi plan prema kojem će svaka članica biti prisiljena uvesti „obvezni mehanizam solidarnosti.

Iako novi plan tehnički nema obvezni sustav prihvata, zbog protivljenja članica istočne Europe, detalji prijedloga sugeriraju kako EU birokrati i globalisti planiraju prisiliti članice na prihvat imigranata. One države koje se tome usprotive bi se smatrale direktno odgovornima za preuzimanje odgovornosti oko povratka ilegalnih imigranata u matične zemlje.

Međutim, ako deportacije ne bi bile uspješne, a njih učestalo blokiraju upravo matične zemlje i razni sudovi EU, članice bi bile kažnjene – prisilnim prihvatom tih imigranata.

Povjerenica EU i feministička ekstremistica Ylva Johansson pohvalila je masovnu imigraciju tvrdeći da je potrebna jer tobože vodi uspjehu Europe. Kako sama tvrdi, cilj Europske komisije je stvoriti „legalne puteve“ za imigrante.