Nakon što je najavljeno da će 16-godišnja klimatska histeričarka Gretom Thunberg održati govor francuskom parlamentu, skupina zastupnika obećala je bojkotirati govor o sudnjem danu osobe koju su nazvali „apokaliptičnim guruom“ i „proročicom u kratkim hlačama“.

Autistična Thunberg pozvana je da se obrati francuskim zastupnicima u utorak. Riječ je o sastanku na koji je pozvana od strane ekološkog kluba pod nazivom Accellerons – formiranog da se bori protiv onoga što njegovi članovi nazivaju „klimatskom krizom“, javlja RT.

Međutim, neki zastupnici iz konzervativnih i nacionalističkih stranaka nisu bili impresionirani.

Ne trebamo apokaliptične gurue da bi se inteligentno borili protiv klimatskih promjena, potreban nam je znanstveni napredak i politička hrabrost“, rekao je Republikanac Guillaume Larrivé, pozivajući svoje kolege da propuste sjednicu.

Nazivajući Thunberg „dobitnicom Nobelove nagrade za strah“, Republikanac Julien Aubert najavio je da se neće pojaviti kako bi „pozdravio proročicu u kratkim hlačama“.

„Vjerojatno više uopće nemamo budućnost“, rekla je britanskim zakonodavcima u travnju.

Ne želim da budete nada. Želim da paničiš. Želim da osjetite strah koji osjećam svaki dan“, rekla je nekoliko mjeseci ranije na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Protiv umiranja zemlje, Thunberg nudi samo jedno imbecilno i nerealno rješenje: trenutno smanjenje emisija ugljika na nulu, ignorirajući činjenicu da to podrazumijeva doslovni povratak u kameno doba.