Francuskog pro-imigracijskog tajkuna i njegovu ženu opljačkali i pretukli imigranti

„Dobro“ se „dobrim“ vraća.

Francuskog tajkuna i bivšeg vlasnika Adidasa Bernarda Tapiea i njegovu suprugu pretukli s četvorica imigranata tijekom nasilne provale u njihov dom u Combs-la-Villeu (Seine-et-Marne) u blizini Pariza. Prema policijskom izvoru, od četvero osumnjičenih trojica su bili „afričkog tipa“, a jedan „sjevernoafričkog tipa“.

Četvorica napadača navodno su dobili pristup imanju para prije nego što su ušli kroz prozor jedne od spavaćih soba na prvom katu. Tamo je pronađen predmet koji im pripada. Navodno su znali raspored kuće.

Tapie i njegova žena bili su vezani električnim kabelima, fizički napadnuti i opljačkani. Bernard Tapie (78), koji je kratko bio vladin ministar, uvijek je bio glasni zagovornik masovne imigracije. I Tapie je pokušao urazumiti svoje napadče kako bi ih upoznao s tom činjenicom. Ali kad je Tapie rekao napadačima da se uvijek zauzimao za imigrante, jedan od njih odgovorio je: „J..i se, to je vrijeme prošlo!“

Tapie i njegova supruga Dominique (70) spavali su kad je napad počeo. „Probudile su ih svjetiljke uperene u lice”, rekla je osoba bliska slučaju za Le Parisien. Par je izvučen iz kreveta, napadnut i vezan. „Napadači su željeli znati gdje je sef. Napali su Dominique udarivši je u lice“, objasnio je ovaj izvor.

Bernard Tapie sa svoje strane zadobio je silovit udarac palicom u stražnji dio glave, zbog čega je ostao dezorijentiran i zbunjen. Dominique je naknadno dobila više udaraca u lice te su ju za kosu vukli po kući.

Istragu su preuzeli tužitelji u Parizu. Istražitelji pravosudne policije u Versaillesu u početku su morali rekonstruirati napad bez snimki jer oko rezidencije nije bilo kamera. No, prema informacijama pariškog dnevnika, na mjestu događaja pronađena je rukavica.

Prema policijskom izvoru, četvorica osumnjičenih imigranata bila su odjevena u crno i s kapuljačama.

Tapie je desetljećima u središtu pravnih borbi oko korupcije i prijevara, a određeno vrijeme je proveo i u zatvoru.

Ironično, Tapie je svojedobno optužio Jean-Marie Le Pen da širi laži o vezi kriminala i invazije imigranata, a sada ga je sustigla realnost.