Tijelo Audrey Coignard (27) pronađeno je u ponedjeljak s 14 ubodnih rana u njenoj kući. Za ubojstvo je optužen njen bivši prijatelj, 32-godišnji sudanski imigrant.

Sudanski imigrant, s nereguliranim statusom u Francuskoj, optužen je za ubojstvo i priveden u četvrtak, reklo je tužilaštvo u Bobignyju, a prenosi portal Free West Media.

Optuženi je navodno bio bivši prijatelj ubijene, koji je živio u njenoj kući gdje su i pronađene neke njegove stvari.

Svjedoci su ga opisali „kao muškarca stranog podrijetla u svojim tridesetima, koji izgleda prilično marginalno“, izvijestio je francuski dnevnik Le Parisien.

Coignard je pohađala medicinsku školu u Caenu, ali i aktivno pratila imigrante iz Caena i Ouistrehama, kako bi se borila protiv njihovog deportiranja, navodi Pokret mladih iz Caena koji je istaknuo njezinu „rijetku humanost“ prema strancima.

Audrey je u napadu zadobila 14 ubodnih rana te je umrla u lokvi vlastite krvi. Tijekom napada bila je bačena u zid sobe. Obdukcija u utorak navodno je otkrila više o uzrocima njene smrti, ali drugi detalji još uvijek nisu objavljeni.

Žrtva je pred sobom imala svijetlu budućnost: nastavila je drugu godinu staža u pedijatriji u bolnici Jean-Verdier u Bondyju. Navodno je bila cijenjena studentica, predana i vrlo dobra pripravnica koja se dobro slagala s kolegama.