Fućkanje za zgodnim ženama postaje „zločin iz mržnje“

Screen-Shot-2016-07-14-at-12.23.55-640x480

Britanska policija u okrugu Nottinghamshire karakterizirati će „neprimjereno ponašanje prema ženama“ kao „zločin iz mržnje“, u što će biti uključeni neželjena fizička pristupanja, neprimjereni komplimenti, slanje poruka, fotografiranje bez dopuštenja, pa čak možda  i fućkanje za ženama u prolazu.

Policija će u suradnji sa Nottingham Women’s Centre, pratiti i evidentirati navedene incidente te ih tretirati kao prekršaj.

Međutim, potencijalno definiranje uobičajenih oblika interakcije kao „zločin iz mržnje“ dovelo je policiju u situaciju da nisu u stanju definirati i opisati što to doista znači „zločin iz mržnje“ u ovom kontekstu.

Glasnogovornik policije izjavio je za Telegraph:

Policija se trudi razumjeti što doista zločin iz mržnje predstavlja ljudima i koje bi bilo njegovo jasno značenje. Zločin iz mržnje je svaki incident, koji može ali i ne mora biti kazneno djelo, za koji žrtva ili bilo koja druga osoba smatra da je motiviran predrasudama ili mržnjom. Neželjeni fizički ili verbalni kontakt se upravo tako definira, te može obuhvaćati i fućkanje za ženama. Ako žrtva osjeća da se to dogodilo zbog toga jer je žena, tada ćemo to smatrati zločinom iz mržnje. To nužno ne znači da je počinjeno kazneno djelo, ali znači da ćemo postupiti po službenoj dužnosti i ispitati slučaj.“

Nottingham Women’s Centre, lokalna feministička grupa, „pomogla“ je definirati zakon te kako bi se isti trebao primjenjivati. Obučavaju osoblje u call centru i policajce na terenu kako bi prepoznali „zločin iz mržnje usmjeren prema ženama“, što uključuje „ponašanje usmjereno ka ženama od strane muškaraca na račun toga što su žene“.

Da ponovimo ovo zadnje – „ponašanje usmjereno ka ženama od strane muškaraca na račun toga što su žene“. Da li vam je sada jasno? Nama iskreno nije…. Drugim riječima, ako vam se svidi određena ženska osoba i vi se usudite prići joj i zapodjenuti razgovor, ne daj bože ako se usudite pitati ju za broj telefona ili mail adresu, a njoj se to ne svidi i odbije vas – vi ste počinili „zločin iz mržnje“.

Melanie Jeffs, još jedna predstavnica iste feminističke grupe dodaje: „Vikanje za ženama je zločin iz mržnje“.

Iz policije pak kažu; „Ovo je vrlo važan aspekt sveukupne borbe protiv zločina iz mržnje, te će zasigurno učiniti Nottinghamshire sigurnijim mjestom za žene. Ono sa čim se žene svakodnevno suočavaju je apsolutno neprihvatljivo i može biti krajnje stresno.“

Bilo bi za kraj shodno samo napomenuti da unatoč tome što su ovakve feminističke udruge dovoljno glasne i očito imaju dovoljno jak lobi da fućkanje za ženama zakonodavac karakterizira kao „zločin iz mržnje“, nije im nigdje bilo ni traga ni glasa u proteklih desetak godina kada je trebalo razotkriti pedofilski lanac u Britaniji prilikom čega je oko 1.400 djevojčica godinama bilo seksualno iskorištavano i zlostavljano od strane lokalnih pakistanskih bandi, posebno u Rotherhamu. Isto se odnosi i na policiju koja je sama priznala da su namjerno prešućivali prijave u vezi tog slučaja kako ih se ne bi prozivalo zbog „rasizma“.

Izvor: Breitbart, Tribun