Na maske smo se već svi na neki način priviknuli, unatoč tome što još nije postignut konsenzus u kojoj mjeri one doista štite, koga štite i od čega štite. Da bi priskočili toj dilemi, te stvorili masku koja doista sa sigurnošću štiti onoga tko ju nosi, a i ostale oko njega, kolumbijski inovatori stvorili su masku, ili bolje rečeno kacigu po uzoru na one kakve nose astronauti.

Ova maska namjenjena je osobama koje su najranjivije i u najvećoj opasnosti od posljedica infekcije COVID-19, kao i onima koji bi ovakav predmet rado vidjeli u svom odjevnom asortimanu.

Proizvod kojeg su razvili inženjer aeronautike Andres Felipe Giraldo i njegov partner Ricardo Andres Conde, rezultat je dugotrajnog dizajniranja kako bi ovakav predmet bio ergonomski i funkcionalno prihvatljiv, te ispunio svoju protuepidemijsku namjenu.

Kaciga se sastoji od plastične strukture, električnih priključaka, filtera i baterije koja omogućava cirkuliranje svježen i očišćenog zraka. Iako možda na prvi pogled izgleda veliko i teško, težina kacige je samo 650 grama, te omogućuje osobi čak i da telefonira dok ima kacigu na glavi.

Komercijalna vrijednost ovog proizvoda procjenjuje se na 130 dolara.