Gambijac imenom Ansumana Saidykhan (37) silovao je u prosincu 2019. godine 8-godišnju djevojčicu u Stockholmu, prenosi Samhällsnytt.

Brutalni napad dogodio se u sobi djevojčice koja je silovanje prijavila svojoj učiteljici. Djevojčica je tijekom saslušanja ispričala kako je Ansumana jedne noći došao u njenu sobu te ju zgrabio za ruku i povukao s njenog kreveta na svoj madrac.

Isprva je Ansumana lizao njenu stražnjicu i genitalije, da bi ju potom brutalno analno silovao. Nakon divljačkog napada naprosto se obukao i otišao iz sobe najesti se.

Djevojčica je od siline napada primijetila krv u stolici. Ono što je rekla istražiteljima jest da je sličnim napadima bila izložena i ranije, čak od svoje šeste godine.

Na prijavu je isprva reagirala socijalna služba nakon čijeg posjeta su djevojčica i navodno šokirana majka otišle u bolnicu, gdje je djevojčica povratila.

Pregledom su utvrđene ozbiljne ozljede analnog otvora koje je djevojčica pretrpjela tijekom napada.

Policija je pretragom stana i forenzičkom analizom potvrdila sumnje pronašavši velike količine tragova sperme u sobi gdje se silovanje dogodilo.

Asumana je u Švedsku došao prvi put 2014., gdje je upoznao 50-godišnju Šveđanku te su započeli vezu. U siječnju 2015. zatražio je dozvolu za ostanak u zemlji, gdje je već živio s istom ženom.

U travnju iste godine Asumana je posjetio gambijsku ambasadu u Rimu tražeći dozvolu za ostanak u Švedskoj.

Šveđanku je oženio 2016., a iste godine dobio je privremenu dozvolu za ostanak, a 2018. dobio je i trajnu dozvolu za ostanak, zahvaljujući tome što je oženio Šveđanku. Zanimljivo, Šveđanka se ipak razvela od njega u lipnju ove godine.

Asumana je osuđen na bijednih pet godina zatvora, isplatu 170.000 SEK odštete žrtvi te deportaciju nakon izlaska iz zatvora, ali samo do 2035. godine!