Imigrant iz Gambije osuđen je na 13 godina zatvora zbog divljačkog silovanja 11-godišnje djevojčice u Bradfordu, Engleska.

Prema izvještaju lista Telegraph & Argus, 31-godišnji Haji Kologa ušao je u sobu djevojčice, gdje ju je zgrabio za vrat i odvukao je u drugu sobu gdje ju je brutalno silovao.

Natjerao ju je da mu obeća da nikome neće reći, a ako to učini, da će ju ubiti“, rekla je tužiteljica Christine Egerton.

Nakon dugotrajnog silovanja, djevojčica je uspjela pobjeći od silovatelja skokom kroz prozor s prvog kata.

U početku se previše uplašila da bi ušla u policijsko vozilo, ali nakon što je odvedena u stanicu rekla je službenicima što joj je Kaloga učinio, a prikupljeni su i DNK dokazi koji su ga povezali sa silovanjem.

Kologa je uhićen iako je prvobitno odbacio optužbe.

Dok se obraćala svom napadaču izravno na sudu u Bradford Crownu, prvi put nakon stravičnog događaja, djevojčica je pročitala izjavu o posljedicama silovanja i svojim odlukama:

Želim da znaš da je ono što si mi učinio ili mi rekao nikad neću zaboraviti, do dana kad umrem.

Želim da to znaš jer si me seksualno zlostavljao. Iako nikad neću zaboraviti ono što si učinio, neću dopustiti da to promijeni moju budućnost ili da promijeni tko ili što želim biti.

Prije ili kasnije, jednog dana, čut ćeš da sam postala nešto što nikada nisi mogao zamisliti. Nadam se da više nikada neću sresti čovjeka poput tebe.

Sud je Kologa osudio na samo 13 godina zatvora zbog stravičnog zločina. Međutim, Kologov odvjetnik rekao je da je više nego vjerojatno da će nakon izdržavanja kazne biti vraćen u Gambiju.