Gay Disco Empire – Američka mornarica potvrdila da koristi drag queen za privlačenje regruta

Američka mornarica potvrdila je u srijedu da je koristila drag queen influencera kao jednog od svojih “digitalnih veleposlanika” kako bi pokušala regrutirati “široki raspon potencijalnih kandidata”.

Influencer je aktivni pripadnik američke mornarice Joshua Kelley, čije je umjetničko ime “Harpy Daniels”.

Kelley je bio dio programa mornaričkog pilota ambasadora od listopada 2022. do ožujka 2023. i neko je vrijeme otvoreno nastupao kao drag queen, ali je ovaj tjedan privukao pozornost šire javnosti nakon što je njegov video kružio društvenim mrežama.

Kelley je u studenom 2022. objavio u videu na svojoj Instagram stranici da ga je mornarica zamolila da bude njihov “prvi” “mornarički digitalni veleposlanik”.

“Identificiram se kao ne-binarna osoba i ovo je nevjerojatno iskustvo otkako sam se pridružio mornarici”, napisao je u naslovu za video.

“Od pridruživanja do 2016. godine i mogućnosti dijeljenja iskustva u dragu u slobodno vrijeme s mojim kolegama mornarima bio je blagoslov,” nastavio je. “Ovo iskustvo mi je donijelo toliko snage, hrabrosti i ambicije da nastavim biti zagovornik i predstavnik queer mornara!”

Dodao je: “Hvala mornarici što mi je pružila ovu priliku! Ne govorim u ime mornarice, već jednostavno dijelim svoje iskustvo u mornarici!”

Kelley je rekao da je prvi put izveo drag za kolege mornare tijekom lip sync showa na rasporedu 2017. i 2018., a da je video s drugog showa objavljen na “međunarodnim platformama”.

“Queer osobe bile su ugnjetavane u vojsci godinama do 2011., a trans osobe od 2021. Želiš podržavati vojsku samo kada ti koristi i ne uključuje queer osobe? Ipak, vojska je najveća raznolika i prilagodljiva organizacija u uporabi.”

Glasnogovornica mornarice rekla je u izjavi:

“Program Navy Digital Ambassador bila je pilot inicijativa osmišljena za istraživanje digitalnog okruženja kako bi se doprlo do širokog spektra potencijalnih kandidata dok se mornarica snalazi u najzahtjevnijem okruženju novačenja s kojim se susrela od početka isključivo dobrovoljnim snagama.”

“Pilot je završen; procjenjujemo program i kako će postojati u budućnosti,” dodala je.