Britanska konzervativna vlada najavila je plan za uvođenje edukacije o homoseksualnosti i transrodnosti za učenike osnovnih škola.

Novi kurikulum je dovršen nakon šestomjesečnih konzultacija između Ministarstva obrazovanja i interesnih strana, a počet će se primjenjivati u školskoj godini 2020/2021.

Program je namijenjem za sve uzraste, od pet godina starosti naviše, a roditelji neće imati mogućnost da njihova djeca izbjegnu taj dio nastave, odnosno svaki takav pokušaj bio bi protuzakonit.

[do_widget id=text-53]

Prijedlog kurikuluma još je ranije izazvao otpor mnogih konzervativnih skupina i vjerskih zajednica, a sastavljena je i peticija s više od 100.000 potpisa koja traži od vlade odustajanje od ovakvog kurikuluma.

Programski sadržaj kurikuluma obuhvaćati će sve dobne skupine. Tako će već trogodišnjaci slušati predavanje „Kada je u redu da me netko dira?“, a u dobi od sedam godina na red dolazi tema „Zašto smo svi drukčiji? Je li u redu biti drukčiji?“.

U dobi od 11 godina djeca će raspravljati o temi „Koja je razlika između transvestita i transeksualca?“, a sa 16 godina učit će ih se „Kako otkriti svojem partneru, obitelji i prijateljima da si HIV pozitivan?“.

Za prve razrede osnovne škole već je uvedena knjižica pod nazivom „Za tango treba troje“ o dva gej pingvina koji sjede na jajima druge obitelji, te „Moj dečko princeza“ koji govori o tamnoputom dječaku transvestitu.

IZVORRT