George Soros dao Al Goreu desetke milijuna dolara da promiče obmanu o globalnom zatopljenju

george-soros

Milijarder Goerge Soros dao je grupaciji za zaštitu okoliša kojom je predsjedavao bivši američki potpredsjednik Al Gore, desetke milijuna dolara kroz par godina kako bi se stvorili „politički uvjeti za aktivno djelovanje“, stoji u dokumentima DC Leaksa.

U dokumentu piše da je Institut Otvoreno Društvo želio učiniti više za promicanje ideje o globalnom zatopljenju. To je uključivalo godišnji budžet od 10 milijuna dolara koje je Institut donirao Gore-ovoj grupaciji kroz nekoliko godina.

Američki program posvećen globalnom zatopljenju uključio se u promicanje tematike globalnog zatopljenja prije četiri godine, na sugestiju Georgea Sorosa“, piše u dokumentu Instituta.

Unatrag nekoliko proteklih godina izdvajali smo godišnje 11 milijuna dolara za potpomaganje tog programa. Ovaj iznos obuhvaća naše obećanje o doniranju 10 milijuna dolara godišnje grupaciji ‘Alliance for Climate Protection’, koja se bavi edukacijom javnosti o klimatskim promjenama s ciljem stvaranja političkog prostora za agresivnu akciju SAD-a u skladu sa onim što znanstvenici smatraju da je potrebno kako bi se naša nacija dovela na put smanjenja emisije ugljičnog dioksida.“

Nije poznato iz koje godine datira navedeni dokument, međutim, Gore je osnovao „Alliance for Climate Protection“ 2006. godine, dok je svoje ime grupacija 2011. godine promijenila u „The Climate Reality Project“. 2008. godine je grupacija pokrenula 300 milijuna dolara vrijednu kampanju kojom je poticala Amerikance na „agresivniju borbu za smanjenje stakleničkih plinova“.

Al Gore

ACP je 2008. godine primio 10 milijuna dolara od Instituta Otvoreno Društvo, sudeći prema poreznim izvješćima. 2009. godine je primio 5 milijuna dolara. Za ostale godine podaci nisu poznati.

Obmana o globalnom zatopljenju

Snimke NASA-inih satelita ukazuju na to da se ledeni pokrivač na polovima nije uopće smanjio u odnosu na podatke iz 1979. godine, štoviše, čak se minimalno i povećao. U razdoblju nakon 2005. godine počelo je blago smanjivanje ledenog pokrivača koje je trajalo nekoliko godina, do 2012. godine se njegova površina smanjila za nekih 10 posto, što nije ništa značajno, pogotovo uzevši u obzir da je 1979. godina bila ekstremna.

Unatoč tome, zagovaratelji globalnog zatopljenja i poslušni mediji stalno su dogmatski ponavljali da je to znak nadolazeće katastrofe. Al Gore je čak predviđao da će arktička ledena kapa nestati do 2014. godine.

Krajem 2012. godine se ledeni pokrivač drastično povećao te čak prestigao podatke iz 1979. godine. Od tada pa do danas pokrivač je stalno iznad tih izmjera. Prema posljednjim podacima, ledeni pokrivač je za 5 posto veći od podataka iz 1979. godine.

Izvor: Daily Caller, Forbes