Milijarder i financijer George Soros rekao je za Wall Street Journal u razgovoru objavljenom u nedjelju da kontrolu nad svojim ogromnim carstvom predaje svom sinu Alexanderu Sorosu.

Menadžer hedge fonda koji je postao glavni podupiratelj liberalnih ciljeva, Soros (92), rekao je da prije nije želio da njegovu zakladu Otvoreno društvo (OSF) preuzme jedno od njegovih petero djece.

No govoreći o svojoj odluci da zakladu i ostatak svog carstva vrijednog 25 milijardi dolara preda svom sinu Alexanderu (37), stariji Soros je rekao: “Zaslužio je.”

Također intervjuiran za novine, Alex je rekao da je “više politički nastrojen” od svog oca i da planira nastaviti donirati obiteljski novac za potporu lijevo orijentiranim političkim kandidatima u SAD-u.

“Koliko god bih volio izvući novac iz politike, sve dok druga strana to radi, i mi ćemo to morati činiti”, rekao je Alex.

Odbor OSF-a izabrao je Alexa za svog predsjednika u prosincu, a Alex sada upravlja političkim aktivnostima kao predsjednik Soroseva odbora za političko djelovanje.