Bivši američki predsjednik George W. Bush, poznat po brojnim bisernim izjavama, govoreći na jednom skupu u Abu Dhabiju, izjavio je kako SAD može zahvaliti imigrantima jer Amerikanci ne žele „brati pamuk.

Unatoč činjenici da berbu pamuka danas odrađuju specijalizirani strojevi te da istu svakako ne vrše više crnački robovi, Bush se vratio u davna vremena te iskoristio povijesni detalj kako bi istaknuo svoju težnju novom obliku robovlasništva.

Amerikanci ne žele brati pamuk na 105 stupnjeva [Fahrenheita], ali postoje ljudi koji žele staviti na stolove svojih obitelji hranu čineći upravo to. Dužni smo vam zahvaliti i poželjeti dobrodošlicu,“ rekao je Bush u svom govoru na samitu u Abu Dhabiju.

Samit je organizirao Institut Milken kojeg je osnovao osuđeni financijski krimninalac Michael Milken. Dotični je završio u zatvoru na 10 godina zbog reketa i sigurnosne prijevare. Kazna mu je smanjena na samo dvije godine zbog svjedočenja protiv svojih suučesnika.

I dok zaostali Bush želi ponovno uspostaviti robovlasnički sustav unatoč tehnološkoj razvijenosti, u jednom Japanu razvijaju se roboti koji se brinu o starim osobama.