Prema navodima iz upućenih izvora, Mel Gibson bi na proljeće trebao krenuti sa snimanjem filma „Pasija 2: Uskrsnuće“.

Nastavak Gibsonovog megahita iz 2004. godine razvija se već oko deset godina. Original je zaradio 612 milijuna dolara uz skromnih 30 milijuna dolara budžeta, što ga čini jednim od najuspješnijih nezavisnih filmova svih vremena.

Gibson je vrijedno radio na scenariju sa scenaristom filma “Hrabro srce” Randallom Wallaceom – već je bilo šest nacrta. „Uskrsnuće“ bi se usredotočilo na dvadeset i četiri sata koja obuhvaćaju Isusovu muku i događaje koji su se dogodili tri dana između njegova raspeća i uskrsnuća.

Iako je „Pasija“ prije gotovo dvadeset godina podijelila kritičare, uglavnom iz svjetonazorskih pobuda, činjenica je da se radilo o iznimno uspješnom filmu.

Posljednje što smo čuli o ovom filmu, koji će očito pokriti nekih ili svih Kristovih 40 dana na zemlji nakon povratka iz mrtvih, bilo je od gluma Jima Caviezela prije gotovo tri godine, koji bi ponovno trebao utjeloviti ulogu Isusa. Do tada je scenarij bio u svojoj petoj verziji.

“Bit će to remek-djelo,” rekao je Caviezel za Fox News u ožujku 2020. “Bit će to najveći film u svjetskoj povijesti; Vjerujem da će se temeljiti na onome što osjećam u srcu.”