Sredinom prosinca u Bruxellesu je iza zatvorenih vrata održan sastanak Europske Komisije i europskih ministara, predstavnika vlada država članica EU. Na dnevnom redu je bilo, već po drugi put, saslušanje predstavnika mađarske vlade, koju EU i Europska Komisija godinama optužuju za „podrivanje temeljnih vrijednosti EU“. Predstavnica mađarske vlade, Judit Varga, nazvala je to „lovom na vještice“. Kazneni postupak, koji je Bruxelles odavno pokrenuo protiv Mađarske, temelji se po riječima Judit Varga na „lažnim optužbama i zato mora biti okončan“.

Još prije početka sastanka u Bruxellesu, glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs, na Twitteru je uz prikaz slike zgrade Europskog vijeća u kojoj se održavalo saslušanje, objavio poruku sadržaja: „Sorosev orkestar stupa na pozornicu“. Malo kasnije je objavio još jednu poruku u kojoj je političarima koje on naziva „Sorosevim orkestrom“, predbacio da „uvlače EU u svoju političku borbu, potaknutu ideologoijom“.

Zbog ovih poruka Kovacsa, u Bruxellesu su odmah skočili na noge kao opareni.

To je neprihvatljivo“, izjavila je finska ministrica za EU Tytti Tuppurainen, čija zemlja trenutno predsjedava Europskim vijećem (uskoro će je naslijediti Hrvatska), i nastavila: „Svaki antisemitski čin mora se osuditi na najoštriji mogući način. Također i povreda stroge povjerljivosti sastanka je ozbiljna stvar.

[do_widget id=text-53]

Dakle, iako, Kovacs uopće  nije spomenuo da je Soros Židov, ipak je dobio tipičnu batinu antisemitizma po glavi. Međutim, što bi bilo da je Soros recimo Rus ili Nijemac? Bi li onda onoga tko ga kritizira, optužili za antirusizam, odnosno antigermanizam? Sigurno da ne.

Nije ovo prvi put da se svaka kritika na račun Sorosa ili bilo koje druge poznate ličnosti židovskog porijekla, odmah udara batinom antisemitiznma, iako pritom nitko nije ni spomenuo činjenicu da je taj i taj Židov. Tako se odvraća pažnja od srža problema, zbog čega se ta i ta osoba kritizira i tako se svaka takva kritika pokušava sasjeći, odmah u korjenu.

Takozvane „nevladine organizacije“ i EU, već godinama, zajednički optužuju mađarsku vladu, da „sustavno ograničava novisnost sudstva, slobodu medija i prava migranta“. Naravno da te „nevladine organizacije“, nisu uopće nevladine, to jest neovisne, već igraju ulogu paralelne vlasti EU-a, odnosno globalističke elite.

Dovoljno je pogledati sponzore i donatore na službenim portalima tih organizacija, kojih ima bezbroj čak i u maloj Hrvatskoj. Među tim sponzorima najčeše se nalaze imena Soroseve zaklade Otvoreno društvo i nekih drugih privatnih organizacija, i to uvijek zajedeno s EU. Službeni logo EU je također skoro uvijek zastupljen među sponozorima na portalima tih „nevladnih“ organizacija, što je već samo po sebi skandalozno, da se institucije EU ne drže neutralnosti, već otvoreno podržavaju i sufinanciraju privatne organizacije, mahom kulturno-marksističkog, pa čak i radikalno ljevičarskog usmjerenja.

A često su među tim imenima sponzora i donatora i američka državna organizacija za inozemnu pomoć USAID, a katkad i veleposlanstva SAD-a, Velike Britanije ili skandinavskih država. Orban se zamjerio briselskim globalistima, kad je u Mađarskoj prošle godine bila pokrenuta otvorena službena kampanja mađarske vlade, protiv Sorosa. Veliki jumbo plakati prikazivali su Sorosa, kao šefa koji stoji iza EU i iza ilegalne masovne migracije.