Zemlje EU-a moraju predati kontrolu imigracije Bruxellesu i širom otvoriti granice masovnoj imigraciji jer je Europa „kroz svoju povijest obogaćena raznolikošću“, kaže Antonio Guterres.

Primivši nagradu Karla Velikog, koja je prethodno bila dodijeljena globalističkim etno-mazohistima, uključujući papu Franju, Angelu Merkel i Emmanuela Macrona, glavni tajnik UN-a započeo je svoj govor upozorenjem da se mnogi birači u Europi „okreću prema unutra, lebdeći u sjećanju na zlatno doba koje vjerojatno nikad nije postojalo.“

Asimiliranje nekoliko kultura i nasljeđa bilo je polazište europske kulture“, rekao je Guterres publici u Njemačkoj prošlog tjedna, ističući kako je palača Karla u Aachenu „posudila nekoliko elemenata rimske i bizantske civilizacije.“

Međutim, Europljani ne bi mogli „zaštititi [bogato naslijeđe] kontinenta] bez pridržavanja globalnih zahtjeva, uključujući masovno useljavanje, smanjivanje emisija ugljika na nulu do 2050. godine i jačanje Agende 2030. i njezinih ciljeva održivog razvoja” koji uključuju: puno poticanje pobačaja, jednakost prihoda na temelju spola i promicanje LGBT načina života za malu djecu, tvrdi on.

Proglašavajući da Europa „ne može biti utemeljena na ‘mi’ protiv ‘njih’,“ portugalski marskist rekao je da „nema alternative“ nego da otvore granice bloka, navodeći da „zatvaranje naših vrata tražiteljima azila ne štiti, već sramoti to naslijeđe.

Sva društva imaju tendenciju biti, ili su već, multietnička, multikulturalna i multireligijska. To se mora promatrati kao bogatstvo, a ne kao prijetnju,“ ustrajao je Guterres, prije nego što je zatražio od Bruxellesa rušenje vanjskih granica država članica EU i prisiljavanje poreznih obveznika da šalju novac zemljama Trećeg svijeta kako bi se postigao „uravnotežen [imigracijski] pristup adresiranju temeljnih uzroka migracija uz očuvanje prava i dostojanstva migranata.

Šef UN-a istaknuo je tzv. antropogene klimatske promjene, masovnu imigraciju i ksenofobni „govor mržnje“ na internetu – kao „tri izazova bez presedana“ koji „kucaju na naša vrata“ u „ovom trenutku velikog geopolitičkog nereda“.

Nakon što se požalio da „program ljudskih prava [sic] gubi temelj na nacionalnom planu suvereniteta“, Guterres je nastavio govoriti o srednjovjekovnom vladaru i prvom caru Karlu Velikom, koji je ujedinio zapadni dio Europe.

Uspoređujući borbu čovjeka nazvanog „Otac Europe“, čija je „nemogućnost pisanja bila … životna frustracija“, s djecom imigranata iz Trećeg svijeta koja se uvoze u Europu, bivši lider Portugala dodao je da „poput Karla Velikog Europa morala učiti iz Jeruzalema, Atene, Rima i mnogih drugih kultura.