Globalni rat protiv obitelji – Papa Franjo osudio rodnu ideologiju

pope_francis_credit_daniel_ibez_cna

U današnjem vremenu „ideološke kolonizacije“, gdje je rodna ideologija postala glavno oružje u „ratu protiv braka i obitelji“, papa Franjo je u svom govoru branio tradicionalni savez muškarca i žene kao „nešto najljepše što je Bog stvorio“.

Odgovarajući na upit iz publike u Tbilisiju, gdje se nalazi u službenom posjetu, na pitanje o ulozi rodne ideologije koja se uči u školama, papa je odgovorio: „Spomenuli ste velikog neprijatelja bračne zajednice – rodnu ideologiju.

Danas traje globalni rat za uništenje braka i obitelji, ne pomoću oružja već pomoću ideja …. moramo se obraniti od ideološke kolonizacije.

Osnovna teorija rodne ideologije jest da su koncepti muškarca i žene društveni konstrukti, što omogućava pojedincu da se identificira kako on želi, bez obzira na njegov biološki spol.

Brak je najljepša stvar koju je Bog stvorio, jer muškarac i žena su stvoreni na sliku Boga, gdje dvoje postaje jedno.

Prošli mjesec je papa Franjo već iznio slične tvrdnje tijekom posjeta Poljskoj, gdje je također govorio o „ideološkoj kolonizaciji“ koja se promovira u školama i javnom životu. Također je spomenuo da tu cijelu ideju podupiru i financiraju  „vrlo utjecajne skupine iz bogatih zemalja“.

Izvor: CNA