Istraživači sa University College London predviđaju prosječnu temperaturu u Velikoj Britaniji od samo 3.9°C između siječnja i veljače, što su ujedno proglasili „najhladnijim vremenom u 30 godina.

Yahoo News izvijestio je u subotu da bi temperatura u Velikoj Britaniji mogla doseći -14°C, s obzirom da bi snažni smrzavajući arktički zrak trebao pogoditi razne dijelove zemlje.

Prognostičari očekuju da će poduži period hladnoće početi negdje ovog mjeseca i da će se nastaviti barem do ožujka. Štoviše, ovu zimu usporedili su s onom iz 1963., koja se smatra najhladnijom u proteklih 200 godina.

Listopad izgleda kao da će se pokazati hladnijim od prosjeka s većom šansom da se djelomično zimsko vrijeme dogodi u drugoj polovici mjeseca“, izjavio je James Madden, prognostičar agencije Exacta Weather koja se bavi dugoročnim vremenskim prognozama.

Velike su šanse za rasprostranjeni mraz i mogućnost snježnih padalina koje će postaviti scenu za studeni“, rekao je Madden. „To će otvoriti put onome što oblikuje hladniju od prosječne zime s nekim ekstremnim hladnim vremenskim periodima.

Trenutna temperatura mora u kombinaciji s vremenskim sustavom nad sjevernim Atlantikom sugerira da bi „zamrzavajući vrtlog arktičkog zraka mogao pogoditi zemlju“ kasnije ovog mjeseca. Sustav će se vjerojatno spustiti sa Sjevernog pola koji se nalazi u području niskog tlaka i koji se proteže od Grenlanda do sjeverozapadne obale Irske.

Ostali promatrači vremena manje su sigurni da će ova zima biti rekordna. Mark Saunders, na primjer, profesor klimatskog predviđanja na UCL-u, tvrdi da postoji samo 57 posto vjerojatnosti da će ova zima biti hladnija nego prošle godine.

Usprkos činjenici da će se i ove godine tijekom zime pojaviti vrlo hladni periodi diljem svijeta, klimatski histeričari i pobornici teorije o čovjekovom izazivanju „klimatskih promjena“ sigurno će pronaći način da takva stanja na tipično podmukli način povežu s „globalnim zatopljenjem“ i „emisijama ugljičnog dioksida“.

Ipak je kod takvih već primijećen teški oblik paranoidne šizofrenije povezan s monopolom nad odlučivanjem što je „istina“, a što je financirano novcem globalističke elite koja na propagandi ove prijevare dokazano stječe masnu zaradu.