Golub uhićen zbog sumnje na špijunažu pušten na slobodu

Objavljeno:

Goluba osumnjičenog za provođenje špijunskih operacija u ime Narodne Republike Kine pustili su indijski dužnosnici nakon osam mjeseci pritvora nakon intervencije PETA-e, objavila je skupina za prava životinja.

Ptica je zadržana u svibnju prošle godine u blizini luke u Mumbaiju nakon što je otkriveno da nosi dva prstena na nogama, s riječima koje su izgledale kao kineske, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće upletenosti u špijunažu.

Ipak, na kraju je utvrđeno da golub nije imao loše namjere prema indijskoj državi i da je zapravo ptica za utrke koja je pobjegla s Tajvana.

“Nakon saznanja da je golub držan u bolnici za životinje Bai Sakarbai Dinshaw Petit (BSDPHA) u Parelu kao nevjerojatnih osam mjeseci, PETA Indija je krenula u akciju kako bi osigurala slobodu ptice iz zatočeništva”, rekla je organizacija za prava životinja u izjavi na svojoj web stranici.

Nakon intervencije PETA-e, policija Mumbaija odobrila je puštanje nepravedno optužene ptice.

Osmomjesečno iskušenje goluba nije prvi slučaj da je ptica osumnjičena za špijunažu u Indiji. Godine 2020. policija u dijelu Kašmira pod indijskom upravom oslobodila je pticu za koju se također sumnjalo da je špijunirala nakon što je preletjela preko militarizirane granice koja razdvaja Indiju i Pakistan.

Povezani članci

Posljednje objavljeno