Kako Google bira što smijete i što ne smijete znati

google

Rat protiv istine dosegnuo je novi vrhunac nakon što je Google najavio svoju misiju uništenja nezavisnih medija. Mediji poput Breitbarta, Infowarsa, Natural News i sličnih nezavisnih medija voditi će tešku bitku da se njihov sadržaj prikaže njihovih čitateljima, barem na Googleu.

Google je najavio pojačavanje cenzure, koju je i do sada prakticirao u ipak manjoj mjeri. U svojem priručniku, Google opisuje na koji način namjerava zataškavati informacije za kojem on smatra da su neprimjerene čitateljima.

Na stranici 108 spomenutog priručnika piše:

  • stranice koje su otvoreno suprotstavljene ustanovljenom znanstvenom ili medicinskom konsenzusu za pretrage koje traže znanstvene i medicinske informacije, osim ukoliko pretraga ne ukazuje da korisnik traži alternativno stajalište
  • stranice koje su otvoreno suprotstavljene ustanovljenim povjesnim činjenicama (nepotvrđene teorije zavjere), osim ukoliko pretraga jasno ukazuje da korisnik traži alternativno stajalište

Ova dva pravila dovoljna su da oglase znak za uzbunu svakome tko ima želju za znanjem ili za istraživanjem različitih strana neke teme. Zamislite da vam je dopušteno da vidite i čujete samo ono što vam serviraju glasnogovornici korporacija i političkih elita, o važnim pitanjima kao što su cjepiva, zdravlje, ubojstvo Kennedya, terorizam, imigracija, klimatske promjene, financijske i monetarne alternative, drugi svjetski rat i razne druge teme.

No, koliko god ovo zastrašujuće i loše zvučalo, postoji i alternativa. Jednostavno trebamo razbiti naviku da budemo robovi Googlea i njegovog režima. Ponajprije, možemo prestati koristiti njihov pretraživač i koristiti alternativne pretraživače. A naravno da možemo koristiti i vrlo efikasnu prastaru metodu, korištenjem bookmarka za stranice koje nam se sviđaju. To direktno isključuje posrednika, u ovom slučaju Google, i omogućuje vam da direktno imate pristup svim informacijama koje su vam potrebne, a koje Google želi sakriti od vas.

Izvor: Natural Blaze