Google i Apple uklonili Telegram sa svojih platformi, ali postoji način kako zaobići njihovu cenzuru

Aplikacija Telegram protivi se bilo kakvom obliku cenzure i tiraniji modernog establišmenta. Iz tog razloga postao je meta cenzure Googlea i Applea s čijih je platformi aplikacija uklonjena. Međutim, aplikaciju se i dalje može nesmetano koristiti ukoliko se instalira na malo drugačiji način.

Dosta korisnika Telegrama požalilo se da proteklih dana nisu mogli pronaći kanale ili pročitati poruke na svojim mobitelima. Problem su stvorili Google i Apple koji su aplikaciju uklonili sa svojih platformi čime su onemogućili normalno funkcioniranje aplikacije na Android sustavima.

Telegram nije podlegao masovnoj tiranskoj cenzuri koju potiče establišment te stoga korisnicima na Android sustavu nudi opciju daljnjeg korištenja aplikacije zaobilaženjem cenzure Googlea.

Aplikaciju se tako može skinuti direktno s Telegramove web stranice, čime se zaobilazi cenzura i moguće je nastaviti koristiti aplikaciju uz regularna automatska ažuriranja. Evo postupka:

  1. Instalirajte Telegram na svoje osobno računalo nakon skidanja instalacije s Telegramove web stranice (LINK).
  2. Deinstalirajte aplikaciju sa svog mobilnog uređaja. Ovo možete učiniti bilo preko Google Playa bilo direktno na mobilnom uređaju, dužim pritiskom na ikonu aplikacije.
  3. Skinite novu instalaciju aplikacije za Android sustav direktno s Telegramove stranice (LINK).
  4. Instalirajte aplikaciju na mobilnom uređaju. Nakon pokretanja aplikacije, od vas će se zatražiti upis vašeg telefonskog broja. Potom ćete dobiti kod na Telegram aplikaciju na vašem osobnom računalu. Taj kod upišete u aplikaciju na mobilnom uređaju i dobiti ćete pristup svemu što ste ranije koristili.

Tribun.hr na svom Telegram kanalu postavlja brojne objave koje bi inače bile cenzurirane na Facebooku. Stoga ste pozvani pridružiti se anti-cenzuriranoj platformi na kojoj možete pratiti sve naše objave.

Dodatna opcija je i praćenje Tribun.hr stranice na platformi GAB.ai, na kojoj također objavljujemo sve naše vijesti.