Gotovo 70 posto Talijana podupire Salvinijevu politiku

Foto: Marco Bertorello / AFP

Prema najnovijoj anketi, čak 68 posto Talijana slaže se s politikom ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija i njegovim suprotstavljanjem Europskoj Uniji, a 58 posto ispitanika potvrdilo je da se slaže s odlukom o zatvaranju talijanskih luka za brodove nevladinih organizacija koji prevoze ilegalne imigrante.

IPSOS-ova anketa provedena je nakon što je Salvini zabranio pristajanje brodovima s preko 600 imigranata, a koji su umjesto toga morali otići u španjolsku luku Valenciju.

Ministar vanjskih poslova i vođa stranke Liga, Matteo Salvini, koji je ujedno i potpredsjednik koalicijske vlade, bilježi znatan porast popularnosti u Italiji, te je vjerojatno trenutno najpopularniji političar u toj zemlji.

[do_widget id=text-53]

U nedjelju ujutro, brod talijanske obalne straže Dattilo prvi je pristao u španjolsku luku, te je iskrcao spornih 600 imigranata, a za njim je došao i Aquarius, sa još 106 osoba, kojim upravljaju organizacije SOS Mediterranee i Liječnici bez granica, a na posljetku je u Valenciju pristigao i talijanski brod Orione.

Salvini je poručio da neće dopustiti da Italija postane veliki izbjeglički kamp, te se čini da je odlukom nove španjolske vlade tu ulogu preuzela Španjolska.

Salvini je u subotu zabranio pristup još dva broda s imigrantima.

Dva broda pod Nizozemskom zastavom, Lifeline i Seefuchs, pristigli su sa obala Libije, te čekaju da istovare svoj teret kojeg su preuzeli od krijumčara ljudi.

Ova gospoda moraju znati da Italija više neće biti suučesnik u biznisu ilegalne imigracije, te će stoga morati potražiti druge odredišne luke.

IZVORBreitbart