Unatoč brojnim reakcijama na izjavu poljskog predsjednika da neće dopustiti „indoktrinaciju djece LGBT ideologijom“, čini se da su njegove izjave u skladu s voljom naroda te da ima podršku većine Poljaka, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnijenja.

Anketa koju je prošli tjedan provela agencija Estymator pokazala je da se 62 posto ispitanih osoba protivi legalizaciji homoseksualnih brakova, dok je samo 22 posto ispitanih izjavilo da podupire legalizaciju istih.

Po pitanju institucije civilnog partnerstva, 48 posto ispitanih Poljaka kazalo je da se protivi i tom obliku legalizacije istospolnih zajednica, dok je 37 posto njih izrazilo podršku legalizaciji.

Po pitanju mogućnosti da homoseksualni parovi posvajaju djecu, čak 79 posto ispitanih reklo je da se protivi toj ideji, dok je podršku dalo samo 10 posto ispitanih.

Poljski predsjednik: „LGBT ideologija je opasnija od boljševizma, zaštititi ću našu djecu od te strane ideje“

Anketa je provedena nakon što je burne reakcije izazvala izjava aktualnog predsjednika i kandidata za reizbor Andrzeja Dude koji je najavio da će zaštita obiteljskih vrijednosti biti središte njegove kampanje. Tako je potpisao deklaraciju kojom se obvezuje da će „zaštititi djecu od LGBT ideologije“.

Istaknuo je da će djeca biti sigurna od LGBT propagande, jer će ista biti udaljena iz javnih institucija, a roditelji će biti jedini koji će odlučivati o načinu odgoja svoje djece, te treba li njihovoj djeci seksualna edukacija.