Gotovo pola ispitanih Britanaca željelo bi da se Harryu oduzme kraljevska titula

Foto: Facundo Arrizabalaga

Britanska javnost nije previše oduševljena princem Harryjem nakon objavljivanja Netflixove dokumentarne serije Harry i Meghan čija je produkcija koštala 100 milijuna dolara.

“Nedavna anketa koju je proveo YouGov u Ujedinjenom Kraljevstvu u ime The Timesa pokazala je da gotovo polovica ispitanika vjeruje da bi vojvodi od Sussexa trebalo oduzeti kraljevsku titulu”, izvijestio je Fox News u subotu.

Četrdeset četiri posto ispitanih reklo je da bi Harryju trebalo oduzeti titulu, dok 32 posto smatra da bi je trebao zadržati.

Dokumentarni serijal koji je debitirao prošlog mjeseca je vrlo iščekivani, no ispostavilo se da su sva iščekivanja bila uzaludna, jer prema recenzijama, Harry & Meghan nije dobro prošao, generirajući ocjenu kritičara Rotten Tomatoes od 38% — a kritičari ga nazivaju “zabavom kraljevskog sažaljenja” i “licemjernim privlačenjem pažnje”. Čini se da ga i gledatelji ne vole, što je rezultiralo još nižom ocjenom publike od samo 15%.

Bob Seely, koji predstavlja Isle of Wight u Donjem domu, smatra da je par koji je prije nekoliko godina napustio svoje javne dužnosti kako bi se posvetio aktivizmu i javnim dužnostima, objavom serije izgubio pravo na kraljevski status. Netflixov dokumentarac koji je dobio velike naslove kritiziran je zbog klevetanja Velike Britanije kao središta rasizma i ropstva, prikazao je Brexit i skepticizam prema imigraciji u negativnom svjetlu, te je osudio pokojnu kraljicu kao rasističku figuru bijelačke nadmoći.