Gotovo svaka masovna pucnjava u SAD-u u posljenjih 20 godina ima jednu poveznicu – a to nije oružje

Točan odgovor je psihijatrijski lijekovi. Nedavni počinitelj masovnog ubojstva u srednjoj školi na Floridi, Nicolas Cruz, navodno je uzimao lijekove za liječenje psiholoških problema.

U članku Miami Heralda Cruza se opisuje kao „problematičnog mladića s malo prijatelja i obsesivnim interesom za oružjem“. U istom članku njegova rođakinja Barbara Kumbatovich tvrdi da je „Cruz uzimao lijekove za riješavanje emocionalnih poteškoća“.

Drugi mediji, poput Washington Posta, izvještavaju da je Cruz liječen u psihijatrijskoj ustanovi, koje su pak poznate po tome da pacijente kljukaju lijekovima koji pacijentima promijene sliku stvarnog svijeta oko njih.

Psihijatrijski lijekovi povezani su s većinom američkih masovnih pucnjava u posljednjih dvadeset godina.

Web stranica PsychDrugShooters.com navodi stotinjak slučajeva pucnjava u školama koje su izvršili pojedinci koji su uzimali psihijatrijske lijekove.

Mainstream mediji pokušavaju na sve načine iskoristiti ovakve tragedije za ukidanje prava posjedovanja oružja za građane koji se drže zakona. No istovremeno odbijaju uzeti u obzir učinak psihijatrijskih lijekova koji pogubno djeluju na ljudsku psihu, a što vrlo često dolazi na vidjelo upravo nakon ovakvih tragedija.

Psihijatrijski lijekovi izobličuju um čovjeka, odvajaju čovjeka od percepcije stvarnosti, te često isključuju mozak od emocionalne stvarnosti. To je upravo ono što se postiže „tretiranjem depresije“ lijekovima.

Ti lijekovi zapravo ne rješavaju uzrok depresije, oni samo pojedinca odalečuju od stvarnosti, čineći uzroke depresije nebitnima ili nestvarnima. Taj isti biokemijski mehanizam, može od čovjeka učiniti bezosjećajnog ubojicu, potaknut maltretiranjem od strane vršnjaka ili nekim drugim traumatičnim iskustvom. Prestankom njihovog djelovanja pojedinac tek doista postaje u potpunosti svjestan svojih postupaka.

Dokle god se ne počne ozbiljno istraživati poveznica između psihijatrijskih lijekova i ubojstava, neće se stati na kraj ni ovakvim tragedijama. No, politički utjecaj farmaceutske industrije toliko je moćan da još nisu provedena nikakva ozbiljna istraživanja po tom pitanju.

Čini se da je interes pristupačnosti psihijatrijskih lijekova jači od interesa sprječavanja masovnih ubojstava. Dok god se ovom problemu ne pristupi ozbiljno i iskreno, nasilje će se nastaviti. Čak i da se zabrani svo oružje, ubojice će za svoje nakane početi koristiti vozila, eksplozivne naprave ili pak mačete, kako bi izvršili svoj poremećeni naum.

IZVORNatural News