Grad Sacramento plaća članovima bandi da ne ubijaju ljude

sacramento

Američki grad Sacramento odobrio je program kojim će članovima bandi plaćati 1.000 dolara mjesečno da ne ubijaju ljude, te će im omogućiti besplatno školovanje i naukovanje.

Program ima vrijednost milijun i pol dolara, a cilj mu je potkupiti članove bandi da ne krše zakon. Gradsko vijeće jednoglasnom je odlukom glasalo za odobrenje ovog programa nakon krvavog vikenda kojeg su obilježili okršaji bandi, što je rezultiralo s pet mrtvih osoba.


Widget not in any sidebars

Sacramento već duže vremena ima problem s bandama i njima povezanim nasiljem i kriminalom. Ovaj program već je u primjeni u pojedinim drugim gradovima, a njegovi zagovaratelji naivno se nadaju da će to dovesti do smanjenja kriminala i nasilja.

Sacramento je glavni grad savezne države Kalifornije, te je poput ostatka te države područje djelovanja mnogih, mahom meksičkih bandi, poput ozloglašenog MS-13, koje često služe i kao produžene ruke meksičkih narkokartela.

Kalifornija je poznata po „progresivnom“ i liberalnom razmišljanju političkih vlasti, što je vjerojatno i rezultiralo ovakvom bizarnom odlukom subvencioniranja i stipendiranja kriminalaca.

Program će trajati 18 mjeseci, te će koštati milijun i pol dolara novca poreznih obveznika, koji će otići na to da poznati kriminalci ne budu nasilni. To uvelike podsjeća na plaćanje „zaštite“ i ucjenu, ali ovaj put pod blagoslovom državnih vlasti.

Autor: Tribun