Prosvjednici iz grupe Just Stop Oil, po običaju su se raširili po cesti kako bi spriječili obične putnike da putuju Londonom u sklopu onoga što su opisali kao „tekuću okupaciju kapitala“ dok se ne ispune njihovi zahtjevi da se ne izdaju nove dozvole za vađenje nafte ili plina.

Policija često nije uspjela djelovati brzo tijekom takvih akcija, a članovi javnosti bili su ljuti kad su vidjeli kako policija štiti prosvjednike ili im čak aktivno pomaže u pristupu i blokiranju glavnih prometnica u prošlosti.

Slični osjećaji izraženi su u videozapisima koje je Just Stop Oil postavio na društvene medije, prikazujući ogorčene prolaznike kako fizički uklanjaju aktiviste s ceste kako bi mogli nastaviti sa svojim svakodnevnim obavezama.

Just Stop Oil tvrdi da je jedan od njihovih aktivista “zahtijevao hitnu medicinsku pomoć jer ga je građanin uklonio s ceste” i inzistirali su da će se nastaviti pojavljivati ​​na Downing Streetu u 11 sati kako bi ometali Westminster svaki dan dok “Vlada ne izjavi da će zaustaviti sve buduće licence i suglasnosti za istraživanje, razvoj i proizvodnju fosilnih goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu.”