Gradonačelnik: „Uzviknite Alahu Akbar u Veneciji i ustrijelit ćemo vas nakon tri koraka“

© Getty
© Getty

Gradonačelnik Venecije, Luigi Brugnaro, objavio je upozorenje da će uzvikivanje „Alahu Akbar“ u tom gradu rezultirati pucanjem na osobu od koje dođe takav poklik, prenosi RT.

Brugnaro je ovu izjavu povezao s nedavnim činom gradonačelnika Firenze, Daria Nardelle, koji je ovu islamsku frazu uzviknuo u šaljivom tonu pri ulasku u službene prostorije na razgovor kojem je prisustvovao i sam Brugnaro.

„Šala“ Nardella naišla je na žestoke kritike, posebice zato što je došla nedugo nakon islamističkog napada u Barceloni.

Nardella se zbog toga javno ispričao.

Ako netko povikne Alahu Akbar dok trči preko trga sv. Marka, ustrijelit ćemo ga. Prije godinu dana, rekao sam da će to biti nakon četiri koraka, ove godine tvrdim da će biti nakon tri,“ izjavio je Brugnaro, a prenosi list Corriere della Sera.

Uhitili smo četvoricu terorista u Veneciji koji su željeli raznijeti most Rialto. Ali prije nego što idući put načine neku štetu, poslat ćemo ih direktno Alahu,“ izjavio je Brugnaro, referencirajući se na pokušaj terorističkog napada u ožujku ove godine.

Za razliku od Barcelone, gdje nemaju nikakvu zaštitu, mi ovdje držimo stražu. Nikog ne izazivamo. Mi šaljemo poruku podrške policijskim snagama koje moraju znati da smo na njihovoj strani.

Brugnaro je na mjesto gradonačelnika zasjeo 2015., a poznat je po „politički nekorektnim“ potezima. Tako je primjerice zabranio korištenje 49 knjiga o diskriminaciji i homoseksualnosti u venecijanskim školama, a također je pokušao zabraniti lokalnu gay paradu.

Autor: Tribun