Graham – čovjek stvoren da preživi automobilsku nesreću

grahamcrop

Predstavljamo vam Grahama. Recimo da ga sretnete na ulici, u lokalu ili da sjedi pored vas u vlaku. Nakon što ste prestali vrištati, palo bi vam na pamet da mu kažete „Hej, ne želim biti nepristojan, ali vidim da ti nemaš vrat“.

Na što bi on odgovorio; „Da, to je točno. Imam i ogromnu lubanju, koja mi bolje štiti mozak. Imam ravno lice, sa mnogo masnog tkiva da absorbira udarce. Imam i životinjske noge kako bih brzo iskočio iz nevolje, rebra koja mi idu do lubanje da mi štite glavu, mesnate amortizere između rebara, te iz nekog razloga, oko dvanaestak bradavica“.

Grahama su dizajnirali kirurg traumatologije, inspektor automobilskih nesreća i umjetnik. Zamišljen je kao osoba koja ima savršeno tijelo za preživljavanje automobilskih nesreća. Možda baš i nije najljepši primjerak ljudskog roda, ali sve njegove karakteristike su pomno odabrane kako bi ga zaštitile od udaraca i ozljeda.

„Naša tijela jednostavno nisu stvorena za izdržavanje sila koje se pojavljuju u automobilskim nesrećama“, rekao je David Logan, inženjer sigurnosti prometa sa Monash sveučilišta u Melbourneu.

Graham će biti izložen u Državnoj knjižnici u Victoriji do početka kolovoza, a zatim ide na turenju po Australiji.

Izvor: CNET