Grci istovarili odbačene spasilačke prsluke na gradilište, pa vlasti prekinule gradnju imigracijskih centara

Nakon što su bijesni stanovnici jednog od pet otoka istovarili veliku količinu iskorištenih spasilačkih prsluka na buduće gradilište, grčke vlasti privremeno su obustavile plan o gradnji imigracijskih centara na čak pet otoka, piše Keep Talking Greece.

Dužnosnici su nedavno najavili ubrzanu izgradnju imigracijskih centara na Lesbosu, Chiosu, Samosu, Kosu i Lerosu, gdje se već sada nalazi nekoliko desetaka tisuća imigranata koji svakodnevno tvore kaos.

Međutim, nova ideja odmah je blokirana nakon što su bijesni stanovnici Lesbosa istovarili na tisuće iskorištenih spasilačkih prsluka i gumenjaka koji već duže vrijeme trunu na obalama otoka.

Izvor: Keep Talking Greece

Lokalni stanovnici skupili su ovaj otpad te ga privatnim vozilima i općinskim kamionima prevezli do Karavasa gdje je planiran jedan od centara.

Gradonačelnik općine Zapadni Lesbos Taxiarchis Verros i sam je podržao i ohrabrio ovu akciju, pozvavši stanovnike da skupe što više prsluka i gumenjaka s hrpe čija se veličina procjenjuje na 13.000 kubika. Dakako, ovaj plastični otpad nije problematičan za klimatske histeričare.

Odnesimo ih onima kojima pripadaju,“ rekao je Verros. „Njima mogu okititi novi centar.

Općinskim kamionima također su blokirani putevi koji vode do gradilišta, a Verros je upozorio grčke vlasti da je ova akcije tek početak.