Grčka: Revizija djelića od 320 „neprofitnih“ pro-imigracijskih organizacija otkrila milijunske prihode i nagli rast članstva

Krijumčarenje ilegalnih imigranata pod izlikom „humanosti“ unosan je posao baziran na ideološkim načelima Kalergijevog plana etničkog čišćenja Europe.

Prvi krug revizija koju je izvršila grčka Nacionalna agencija za transparentnost po pitanju nevladinih organizacija za migracije koje djeluju u zemlji pokazala je zapanjujući rast nekih od njih.

Glavni su ciljevi projekta uspostavljanje reda u kaosu u kojem rade nevladine organizacije te istraživanje jesu li usluge koje NVO pružaju proporcionalne novcu koji primaju, prenosi Proto Thema.

Istraga ima za cilj temeljito istražiti financije i aktivnosti među 15 do 20 posto od 320 pro-imigracijskih nevladinih organizacija koje djeluju u Grčkoj. Revizijsko tijelo navodi da se nada pobližem razumijevanju aktivnosti nevladinih organizacija za imigraciju do ove jeseni. Do sada je prvi krug revizija nevladinih organizacija pokazao zapanjujući rast koji nije zabilježio niti jedan poslovni sektor.

Dok su neke nevladine organizacije ostvarile desetke milijuna eura prihoda, drugima se povećao broj zaposlenih za više od dvadeset puta. Jedna nevladina organizacija prešla je s 50 zaposlenih u 2013. godini na 1.050 u 2019. Druga organizacija, koja prije pet godina nije prijavila nikakve prihode, nekako je uspjela zaraditi 23 milijuna eura u 2019. godini.


(VIDEO) Talijanska televizija ponovno dokazala direktnu suradnju pro-imigracijskih „taksista“ s krijumčarima 


Nakon pritužbe i procjene podataka o poslovanju i financijskom upravljanju privatnih subjekata koji djeluju na polju imigracijske politike, izvršena je revizija u pet nevladinih organizacija (NVO)“, priopćila je Nacionalna agencija za transparentnost.

U narednim će se danima preispitati aktivnosti deset dodatnih nevladinih udruga čije su aktivnosti ocijenjene kao bitne.

Pro-imigracijske nevladine organizacije koje rade širom južne Europe više puta su optuživane da rade zajedno s trgovcima ljudima kako bi realizirale svoje političke ciljeve.

U kolovozu 2019. su tako uhićeni članovi organizacije Emergency Response Centre International (ERCI) zbog navoda da su pomagali ilegalnim imigrantima da uđu u zemlju, pri čemu ih je grčka policija proglasila „kriminalnom mrežom.

U ožujku ove godine nekoliko pro-imigracijskih organizacija privremeno je obustavilo svoje aktivnosti na otoku Lesbosu nakon što su ih napali bijesni lokalni stanovnici.


Pro-izraelske organizacije na čelu prihvatnih centara za imigrante u Grčkoj