Medijska miljenica Greta Thunberg složila se da “samo govori bla bla bla” o klimatskim promjenama u razgovoru za BBC, tvrdeći da je “to uloga aktivistice“.

Ne vidim se kao klimatska slavna osoba, vidim se kao klimatski aktivist – ali ne znam. Mislim da moj vlastiti život, moja budućnost, nije toliko zanimljiv”, rekla je 18-godišnja Šveđanka za BBC.

Što biste rekli kritičarima koji kažu da je puno lakše propovijedati svijetu o činjenici da se ne čini dovoljno u vezi s klimatskim promjenama, nego rješavanju problema?” BBC-jeva dopisnica o globalnoj znanosti Rebecca Morelle upitala je Thunberg u rijetkom pokušaju novinara da joj postave pomalo izazovno pitanje.

Optužila si političare da samo kažu ‘bla bla bla’; nije li istina da i ti do neke mjere samo govoriš ‘bla bla bla’?” dodala je Morelle.

Da“, složila se Thunberg, s možda iznenađujućim nedostatkom oklijevanja.

Ali to je uloga aktivista: organizirati marševe, držati govore, organizirati događaje. To je uloga aktivistice. To je ono što mi radimo. To je ono što aktivisti rade oduvijek”, dodala je pomalo ljutito.