Greta Thunberg, koja je sama priznala kako boluje od nekoliko psihičkih poremećaja, okomila se prošle srijede na Facebook, koji navodno ignorira njene kritičare i njihovo sprdanje s „klimatskim promjenama“, najavljujući moguće napuštanje Facebooka zbog stvaranja „teorija zavjera“ o njoj.

Uvrijeđena Greta u objavi je napisala:

Postavljam si pitanje, poput mnogih drugih, trebam li nastaviti koristiti Facebook ili ne. Dopuštanje govora mržnje, nedostatak provjere činjenica i naravno problemi uplitanja u demokraciju … spadaju u mnoge, mnoge druge stvari koje su vrlo uznemirujuće. Stalne laži i teorije zavjere o meni i bezbroj drugih, naravno, rezultiraju mržnjom, prijetnjama smrću i na kraju nasiljem. To bi se lako moglo zaustaviti ako to Facebook želi.

Smatram da je nedostatak preuzimanja odgovornosti vrlo uznemirujući. Ali sigurna sam da ako se s njima ulove u koštac i ako nas dovoljno zahtijeva promjene – onda će doći do promjene.

Greta se žali kako se kritike prema njoj i njenoj histeriji pojačavaju te da su ona i njezinu obitelj mete maltretiranja i navodnih prijetnji na društvenim mrežama, bez da je pružila ikakve relevantne dokaze.

Ona koja pati je moja sestra“, izjavila je Greta za švedski list Dagens Nyheter. „ Ona ima 13 godina i mora podnositi sustavna maltretiranja, mržnju i uznemiravanja,“ navodi Greta, očigledno nesvjesna da njen kult i iracionalna apokaliptična proročanstva također znače sustavno maltretiranje i uznemiravanje i očitu mržnju prema neistomišljenicima.


VIDEO: Kako Greta zvuči kad ne čita sa šalabahtera?


Već smo više puta vidjeli kako isprogramirana psihički nestabilna klinka ima problema s odgovaranjem na najbanalnija pitanja bez pomoći svojih „savjetnika“ i PR-a. Usporedno s tim, očigledno netko takve dobi nije sposoban nositi se s pritiskom slave, medijskog eksponiranja i posljedično žestokih kritika.


Tko stoji iza Grete Thunberg, predvodnice klimatskih histeričara?