Vodeća klimatska histeričarka Greta Thunberg najavila je kako namjerava posjetiti SAD kako bi „spasila klimu“. Međutim, budući da odbija letjeti avionom iz „klimatskih razloga“, Gretino putovanje moglo poduže trajati, kao i njen izostanak iz škole.

Thunberg je pozvana na posebni UN-ov sastanak o prijevari zvanoj „klimatske promjene“ u rujnu u New Yorku, što je prihvatila, javlja Dagens Nyheter.

Također je pozvana i na Klimatski samit COP25 u Čileu u prosincu ove godine.

Maleni problemčić leži u činjenici da Greta Thunberg odbija letjeti avionom te bi trebala pohađati nastavu jer je kao 16-godišnjakinja još uvijek – učenica.

Međutim, megapopularna umjetno stvorena globalna superzvijezda vrlo vjerojatno će dobiti dopuštenje za jednogodišnje izbivanje s nastave iako još ne zna kako će prijeći Atlantik.

Još to zapravo nisam riješila, ali nekako ću doći tamo. Probat ću na bilo koji od mogućih načina,“ objasnila je Greta.

Greta tvrdi kako ne vidi problem u tako dugom izostanku s nastave, jer je „spašavanje planete“ ipak važnija stvar, a „SuperGreta“ sasvim sigurno ima natprirodne moći učiniti nešto takvo. Uostalom, Greta i sama tvrdi da bi svi koji trenutno rade trebali izaći u štrajk kako bi prosvjedovali protiv „klimatskih promjena“, pa njena nezainteresiranost za vlastitu budućnost ne treba čuditi nego nadahnuti i druge na isto.