Klimatska histeričarka i predvodnica infantilnog i beskorisnog apkaliptičnog kulta Greta Thunberg izjavila je pred 420 novinara da je umorna od neumoljive medijske pažnje koju dobiva.

Greta je u Madrid stigla prošlog petka, nakon trotjedne plovidbe Atlantikom, jer se zaklela da sama ne želi letjeti avionom zbog navodne prijetnje koju takav način putovanja predstavlja okolišu.

Vidno oronuloj i iscrpljenoj Greti pridružili su se i drugi histeričari u La Casa Encendida gdje se održava konferencija o „klimatskim promjenama“ Ujedinjenih naroda COP25.


VIDEO: Kako Greta zvuči kad ne čita sa šalabahtera?


Govoreći zajedno sa svojom „mentoricom“ Luisom Neubauer na sastanku UN-a o klimi u Madridu, Thunberg je rekla da su novinarske priče o njoj „ispričane iznova i iznova.

Ne morate nas više slušati“, rekla je.

Ljudi koji su osobito sa globalnog juga, posebno iz autohtonih zajednica, moraju ispričati svoje priče“, rekla je prije predaje mikrofona mladim klimatskim histeričarima iz Sjedinjenih Država, Filipina, Rusije, Ugande, Čilea i Marshallovih otoka.


Greta Thunberg prijeti odlaskom s Facebooka zbog kritika i ismijavanja


Okupljenih 420 novinara uglavnom je svoja pitanja upućivalo Greti, nakon čega je izjavila: „Ne bi me trebali slušati prije bilo koga drugog. Ja sam mali dio vrlo velikog pokreta.

Za švedske novine Aftonbladet rekla je: „To je apsurdno. Ne volim stalno biti u središtu pažnje, ali to je pozitivna stvar.

Dok mediji pišu o meni, oni pišu i o klimatskoj krizi.

Silno osjetljiva i pažnje željna Greta se tada naglo povukla s konferencije i to navodno „iz sigurnosnih razloga“, a kolege iz pokreta Fridays for Future rekli su da se uznemirila što joj mediji pridaju toliko pažnje.

Začudo, Greta je navodno nestrpljiva da se vrati u Stockholm kako bi se družila s majkom – osobom koja je dopustila da njeno dijete postane meta istovremena meta svjetske slave i sprdnje u ime sveopće prijevare, licemjerja i konačnog uvođenja raznoraznih novih nameta u ime još jedne izmišljene religije.


Tko stoji iza Grete Thunberg, predvodnice klimatskih histeričara?