„Klimatska kriza“ ne tiče se samo „klime“. Zapravo, ne tiče se uopće ničeg ekološkog. Naprotiv, ta imbecilna histerija predstavlja borbu protiv vječitih neprijatelja kulturoloških marksista – „rasizma“ i „patrijarhalne potlačenosti“. Tako barem to objašnjava predvodnica kulta klimatskih histeričara Greta Thunberg.

Svoje stvarne stavove i ciljeve, simpatizerka marksističkih ekstremista otvoreno je obznanila pišući članak za portal pod imenom Project Syndicate, službeni medij blisko povezan s osuđivanim financijskim kriminalcem i društvenim uzurpatorom Georgeom Sorošem.

Naime, njegova zaklada Otvoreno društvo financira projekt, dok je Soroš i sam napisao niz članaka kroz proteklih 20 godina.

S obzirom da je Greta nesposobna sama dati suvisli komentar na najobičnija pitanja bez pomoći svojih „savjetnika“, tako je i članak napisan uz pomoć suradnika.

U članku se među nizom tipične histerije i jeftine demagogije navodi i kako su besmisleni prosvjedi isključivo u bjelačkim zemljama namijenjeni – političarima – kako bi se iste navodno motivirao da djeluju „ne zato što mi to od njih tražimo, nego zato što to zahtijeva znanost.

Dio članka tako navodi:

Ta akcija mora biti snažna i opsežna. Uostalom, klimatska kriza ne tiče se samo okoliša. Riječ je o krizi ljudskih prava, pravde i političke volje. Kolonijalni, rasistički i patrijarhalni sustavi ugnjetavanja stvorili su ga i potaknuli. Moramo ih sve rastaviti. Naši politički lideri više ne mogu umanjivati svoje odgovornosti.

Greta je ove godine na Twitteru ponosno objavila fotografiju na kojoj je pozirala u majici Antifa-e. Nakon što je naišla na niz kritika zbog davanja podrške i reklamiranja marksističkih divljaka, Greta je tobože izjavila kako nije znala što natpisi na majici znače.


Nakon niza kritika Greta Thunberg obrisala fotografiju na kojoj pozira u majici marksističkih divljaka