Ebba Åkerlund, koja je imala samo 11 godina kada je ubijena tijekom terorističkog napada u Stockholmu 2017., vidjela je kako joj je grob oskrnavljen najmanje stotinu puta, kaže njezin otac.

Stefan Åkerlund, otac Ebba, tvrdi da se posljednje skrnavljenje groba njegove kćeri dogodilo ovog tjedna, dan nakon što bi Ebba napunila 17 godina da je nije ubio radikalni islamski migrantski terorist Rakhmat Akilov koji je kamionom prošao kroz shopping ulica 07.04.2017.

Prema riječima gospodina Åkerlunda, ovotjedno skrnavljenje groba njegove kćeri samo je jedno od više od stotinu skrnavljenja koja su se dogodila otkako je pokopana na groblju Adolfa Fredrika u središnjem Stockholmu, prenosi Nyheter24.

Tvrdio je da je cvijeće koje je ostavio na grobu 7. lipnja, na Ebbin rođendan, prevrnuto, a staklo na lampionu na grobu razbijeno i nekoliko drugih predmeta ukradeno.

“Ožalostiš se kad dođeš ovamo i vidiš da je netko, ili samo vandalizirao ili također ukrao”, rekao je i dodao: “Imao sam samo jedno dijete i idem ovdje u deset sati svako jutro da kažem dobro jutro Ebbi i u šest sati navečer da poželim laku noć.”