Pored već naširoko poznatog električnog bicikla Greyp, kojeg izrađuje tvrtka Rimac Automobili, na svjetskom tržištu pojavio se još jedan model modernog e-bicikla nazvan Grunner X, s još zanimljivijim tehničkim novotarijama.

Hrvatska tvrtka Mobile Vehicle Technology sa sjedištem u Pisarovini, ranije je proizvela prototip nazvan Grunner MA1. Međutim, novi model svakako je zanimljiv po brojnim dodacima koji su ovaj bicikl svrstali u takozvane smart uređaje.

Najveća brzina Grunnera X iznosi oko 45 km/h, a ono što ga čini posebnim jest svakako mogućnost vožnje do udaljenosti od navodnih 350 kilometara s jednim punjenjem baterije. Drugi bicikli imaju mnogo manji radijus kretanja, što se tiče baterija. Na primjer Greyp ima domet od 120 kilometara u istom slučaju.

Pored toga, novi model opremljen je zanimljivim dodacima, pa tako ima senzore i softver koji detektiraju moguću opasnost od nadolazećih vozila, pri čemu se vozača alarmira putem vibracija na volanu. Čitav bicikl razvijen je na platformi umjetne inteligencije „Evolved Modular Mainframe“ te sustava samostalnog učenja, a posebnost toga jest da takvi sustavi još nisu zaživjeli u transportnim sredstvima izuzev tek ponekih konceptualnih vozila.

Grunner X također je opremljen sustavima za nadzor i upravljanje biciklom putem smart mobitela. Također je konstantno spojen na Internet, pri čemu se na mrežu šalje 57 različitih podataka koji služe za optimiranje vožnje te predviđanje možebitnih problema.

Svaki korisnik ovog zanimljivog e-bicikla može svoje rute i iskustva podijeliti direktno s bicikla putem posebne platforme s ostalim korisnicima. Ono što je najzanimljivije jest da se biciklom može kontrolirati bilo gdje u svijetu putem Interneta.

Cijene e-bicikala na hrvatskom tržištu kreću se od 1000 eura na više za one najjednostavnije modele, dok je cijena onih ozbiljnijih višestruko veća. Zanimljivost je da je cijena Grunner X e-bicikla paprenih 6000 eura, dok je Greyp još skuplji i košta 7280 eura, bez PDV-a.

Dakako da je po ovim cijenama moguće danas kupiti i više nego pristojan auto, međutim stvari se ne mogu nikad gledati jednosmjerno, što znaju i oni za koje se ovakvi složeni i napredni uređaji proizvode. Pritom treba imati na umu da Hrvatska ima dva itekako ozbiljna modela na konkurentnom svjetskom tržištu koje traži prije svega kvalitetu, a tek onda pita za cijenu.