Jedan od naših vjernih čitatelja poslao nam je zanimljive fotografije koje drugi mediji navodno nisu željeli objaviti. Zbog razumljivo delikatne tematike, čitatelj je želio ostati anoniman.

Kako nam sam tvrdi, čitatelj kojeg ćemo nazvati „Ante“ prije nekoliko dana tijekom panoramskog leta slučajno je ugledao neobičnu strukturu u blizini mjesta Peščenica, oko 35 kilometara južno od Zagreba.

Antenski sustav koji svakako podsjeća na kontroverzni HAARP smješten je na čistini unutar šume nešto sjevernije od spomenutog mjesta, zbog čega ga je praktički nemoguće uočiti s bilo koje od okolnih prometnica.

„Ante“ je nakon leta odlučio provjeriti može li se približiti dotičnom objektu te je to učinio prolaskom kroz gustu šumu, ne želeći riskirati možebitne probleme. Začudo, objekt nije pod nekim strožim nadzorom te je „Ante“ iz relativne blizine napravio par fotografija koje ovdje prilažemo na uvid.

Zanimljivost je da se na kontejnerskim objektima uz samu strukturu nalaze grb Hrvatske te simbol nepoznate institucije ili organizacije. Ukoliko je riječ o nekakvoj tajnoj vojnoj instalaciji, izgledno je da bi ona bila bolje čuvana od možebitnih slučajnih pogleda.

Trenutno je nepoznato o čemu je točno riječ, ali će svakako biti zanimljivo vidjeti u što bi se priča mogla razviti.


Napomena:

Ukoliko ste povjerovali u napisano, moramo vas upozoriti da su svi dijelovi ovog članka izmišljeni te je on izrađen kako bi se pokazalo koliko je jednostavno kreirati „priču“ koja će naglo podići zanimanje čitatelja.

Priložene krajnje očajne fotomontaže je kroz oko nekoliko minuta redizajnirao iskusni znalac u GIMP-u, besplatnom alatu za obradu fotografija.

Fotografija koja je navodno snimljena iz zraka zapravo je kombinacija screenshot-a s Google Maps-a i stvarne fotografije HAARP sustava na Aljasci.

Ako pomnije promotrite fotografiju, možda ćete uočiti kako stupovi „antena“ ne stoje uspravno, već su nakrivljeni, što je namjerno loše odrađena obrada.

Ostale fotografije kontejnera s grbovima Hrvatske i simbolom nepoznate institucije su također fotografije HAARP sustava iz SAD-a, koje možete pronaći na Google-u za usporedbu.

Također zamijetite da smo spomenuli da je panoramski let odrađen „prije nekoliko dana“. Svrha toga je unijeti dozu tajnovitosti, radi skrivanja identiteta „dojavljivača“.

Originalne fotografije nalaze se ispod:

Poučeni ovim, želimo vam sugerirati da ne vjerujete u ama baš svaku teoriju koju vam netko servira, čak niti uz kud i kamo bolje fotomontaže, već da kritički proučavate i donosite logičke zaključke je li nešto realno ili je obična prijevara.

Uvijek se zapitajte što bi bio rezultat ukoliko se neka teorija pokaže istinitom, stoji li potencijalno neki financijski interes iza nje te kakve posljedice za vas i društvo ima teorija i njeno eventualno priznanje.

Naučite kako misliti umjesto što misliti