Hakeri koji su ukrali na tisuće dokumenata koji sadrže navodno službene i tajne informacije u napadima 11. rujna 2001. na WTC u New Yorku, pozvali su svjetske vlasti i građane da vide što oni sadrže.

Skupina koja se naziva The Dark Overlord, objavila je prvi dio sa 650 dokumenata nazvan „Nivo 1“. Kako sami tvrde, ova prva serija samo je uvod u cijelu priču iza koje stoji „Deep State“. Navodno postoji ukupno 18.000 ovih dokumenata.

Objavljeni dokumenti sadrže razne memorandume i povjerljive sporazume, iskaze zaposlenika tvrtke American Airlines, isplate osiguranja i razgovore s rodbinom putnika koji su poginuli na letovima. Čini se kako u ovoj seriji ipak nema nekih senzacionalnih dokumenata.

Naime, hakeri su podijelili dokumente u 5 serija, pri čemu Nivo 1 čini manje važne dokumente. Svaki nivo ima svoje cjenovne granice, pa hakeri tvrde da su za objavu Nivoa 1 primili 3.28 Bitcoina, odnosno 12.000 dolara, što je bilo dovoljno za objavu.

Skupina ucjenjuje vlasti, tvrtke i pojedince novčanim iznudama u zamjenu za materijale koji bi ih u suprotnom mogli „pokopati.“ Istovremeno, javnost im može uplaćivati tražene iznose putem Bitcoina kako bi se dokumenti svejedno objavili.

Svaki nivo sadrži više tajni, više štetnih materijala, više SSI-a, više SCI-a, više vladinih istražnih materijala i općenito više istine,navode iz skupine.

Skupina je američkim vlastima dala ultimatum vezan za „Deep State“:

Vaša cenzura i zataškavanja lažnim vijestima neće utišati ovu organizaciju niti njenu javnu podršku. Upozoreni ste. Svim drugim uključenim stranama (zračnim kompanijama, odvjetničkim tvrtkama, istražiteljskim tvrkama, FBI-ju, TSA-u, FAA-u, bankama, sigurnosnim tvrkama i ostalima) poručujemo da ćemo vas srušiti osim ako počnete ‘igrati igru’. Cijela ova situacija uskoro će početi biti tragičnija za vaš opstanak. Pravilno izaberite.