Hamburški ubojica tvrdi da je želio biti terorist, ali policija inzistira na objašnjenju da je samo psihički bolestan

Foto: Morris MacMatzen

Izvješća sugeriraju kako se nedavni napadač nožem i ubojica u Hamburgu hvalio da „želi biti terorist“, no unatoč tome njemačka policija odbija prihvatiti njegovo priznanje i pokušava ustvrditi da se radi o mentalno poremećenoj osobi.

Süddeustche Zeitung navodi da je 26-godišnji ubojica vlastima izjavio da „važno biti terorist“. Ahmad A., čije pravo ime ne znamo zbog njemačkih zakona o zaštiti privatnosti, navodno je radikaliziran u prihvatilištu za izbjeglice poznatom po prisustvu islamskih ekstremista i čestim policijskim racijama.

Njegov prijatelj tvrdi da se Ahmed počeo mijenjati nekih mjesec dana prije krvoprolića, u kojem je ubio jednu i ranio šest osoba, pritom vičući „Allahu Akbar“.

Gradski ministar unutarnjih poslova Andy Grote imao je domišljato objašnjenje zašto vlasti ne žele ovaj napad klasificirati kao terorizam, naime Grote tvrdi da je „počinitelj poznat kao islamist, ali ne i džihadist“.


Widget not in any sidebars

Sva ta objašnjenja čak možda ne bi bila toliko bizarna da ubojica već od ranije nije bio u federalnoj bazi poznatih ekstremista…

Autor: Tribun