Harry i Meghan dobili nagradu za borbu protiv rasizma u kraljevskoj obitelji

Foto: Timothy A. Clary / AFP

Harry i Meghan dobit će nagradu za ljudska prava za borbu protiv “strukturalnog rasizma” unutar kraljevske obitelji od organizacije Roberta F. Kennedyja za ljudska prava.

Za svoje napore u izazivanju kaosa unutar monarhije, odmetnuti kraljevski članovi Harry i Meghan dobit će nagradu za ljudska prava, a njima se pripisuje da se bore protiv “strukturalnog rasizma” unutar institucije monarhije.

Prema objavi na službenoj web stranici organizacije za ljudska prava Roberta F. Kennedyja, njih dvoje će dobiti nagradu Ripple of Hope zajedno s šefom Bank of America Brianom Moynihanom i ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Obrazlažući nagradu, predsjednica organizacije Kerry Kennedy rekla je da su i Meghan i Harry svojim postupcima opravdali uvjerenje njezina oca Roberta F. Kennedyja u rasnu pravdu.

“Otišli su u najstariju instituciju u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva i rekli im što rade krivo, da ne mogu imati strukturalni rasizam unutar institucije”, rekla je Kennedy.

“Znali su da će, ako to učine, biti posljedica, da će biti izopćeni, izgubiti svoju obitelj, svoj položaj unutar ove strukture i da će ih ljudi za to kriviti”, nastavila je. “Svejedno su to učinili jer su vjerovali da ne mogu živjeti sami sa sobom ako ne dovedu u pitanje ovaj autoritet. Mislim da su se ponijeli junački poduzimajući ovaj korak.”