Harry i Meghan usporedili Gretu s Nelsonom Mandelom

greta thunberg

Britanski princ Harry i supruga Meghan, vojvotkinja od Sussexa, usporedili su klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg s Nelsonom Mandelom u nedavnoj dokumentarnoj seriji koju je objavio Netflix.

Harry i Meghan pozdravili su klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg u novoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji, uspoređujući 19-godišnju klimatsku aktivisticu s južnoafričkim borcem za crnačka prava Nelsonom Mandelom.

“Govoreći u ime nove generacije, njezina hrabra kampanja je i inspiracija i snažan podsjetnik da je sve što radimo važno”, ustvrdio je princ koji živi u Kaliforniji.

Harry je nastavio povezivati dokumentarnu epizodu s Nelsonom Mandelom, a cijela je serija bila posvećena sjećanju na borca za građanska prava.

“Ovo je inspirirano Nelsonom Mandelom”, objasnio je. “Radi se o ljudima koji su napravili hrabre izbore. Lideri koji su hodali uz njega i slijedili njegove korake.”

Dokumentarna serija također posvećuje epizode pokojnoj liberalnoj sutkinji Vrhovnog suda SAD-a Ruth Bader Ginsburg i novozelandskoj ljevičarskoj premijerki Jacindi Ardern koja se zalaže za kontrolu oružja i oporezivanje krvaljih prdaca.