Libanonska politička stranka i militantna skupina Hezbollah uputila je upozorenje Izraelu nakon nedavnih prijetećih poruka izraelskog ministra obrane Bennya Gantza.

Jedan od čelnika Hezbollaha, Hassan Baghdadi, poručio je da savjetuje izraelskom vodstvu da nauči iz svojih prethodnih grešaka, jer da će se u suprotnom suočiti sa odmazdom većom nego ikada.

Ne bi smjeli ponovno pogriješiti u svojim procjenama. Ako krenu u rat protiv Hezbollaha, vidjeti će paklenu vatru kakvu nisu mogli zamisliti ni u snovima“, poručio je Baghdadi.

Problem izraelskih vođa je taj što ne uče iz pogrešaka i ne razumiju politiku, a njihova agresivna i zločinačka priroda ih uvijek tjera u avanturizam.

Baghdadijeva izjava odgovor je na komentar izraelskog ministra obrane koji je zaprijetio napadom na Libanon ako se Hezbollah odluči na provokacije.

Za razliku od Hamasa, Hezbolah posjeduje značajno veću vatrenu moć te ima iskustva u uspješnom ratovanju protiv izraelske vojske, posebno u ratu iz 2006. godine kad je izašao kao relativni pobjednik i natjerao izraelsku vojsku da se povuče iz Libanona.