Prema zakonu iz 1992. godine, ovaj tjedan trebalo bi biti objavljeno više od tri tisuće tajnih dokumenata vezanih uz istragu o ubojstvu Johna Fitzgeralda Kennedya. Prema glasinama iz američke administracije, moguće je da će neki od dokumenata i dalje ostati klasificirani kao „službena tajna“, i to samo ako tako odluči američki predsjednik Donald Trump, koji za to jedini ima ovlaštenje.

Dužnosnici Bijele kuće izjavili su da se među više od 3.000 tajnih dokumenata, koji bi trebali biti objavljeni krajem tjedna, nalaze i dokumenti iz devedesetih godina prošlog stoljeća, koji bi mogli ostati zaštićeni. Pritom nije rečeno o kojim se točno dokumentima radi.

Ova izjava zabrinula je dio javnosti, te nametnula pitanje povoda toj mogućoj cenzuri. Mnogi smatraju da bi Trump trebao objavili dokumentaciju u cijelosti, smatrajući da je on jedini koji to može učiniti, te da je „vrijeme da svijet sazna istinu o možebitnoj ulozi CIA-e u ubojstvu američkog predsjednika“.

Drugi smatraju da je to pokazatelj da je Trump postao dio „skrivene države“ (deep state), te ukazuju na činjenicu da se brojne američke obavještajne službe trude svim snagama kako bi blokirale objavu dokumentacije.

Nikad razjašnjeno ubojstvo tadašnjeg američkog predsjednika inspiriralo je razne teze i teorije zavjere, koje nažalost, možda nikad neće biti potvrđene. Među najpopularnijim tezama su one da su ubojstvo isplanirali elementi američkih obavještajnih službi i drugih dijelova same američke vlasti.

U više navrata nagađalo se i o drugim potencijalnim krivcima, poput Fidela Castra, mafije ili izraelskog Mossada, no jedno je sigurno, tko god da je bio pravi organizator atentata, ključni dokazi o tome sigurno su odavno uništeni, a ako i postoje, jamačno se ne nalaze među službenom dokumentacijom.