Francuski autor Frédéric Martel izjavio je da homoseksualni svećenici, biskupi i kardinali u Vatikanu čine „tihu većinu“, naglašavajući da je pri radu na svojoj knjizi imao znatnu pomoć upravo od strane „homoseksualne mreže“ unutar katoličke crkve.

U razgovoru za talijanski list Il Messaggero, Martel kaže da vjeruje da je crkva postala „strukturalno homoseksualna“ kad je uvela celibat za svoje svećenstvo.

Martel, koji je otvoreni homoseksualac i LGBT aktivist, smatra da je Vatikan „gay friendly“, te vjeruje da će uskoro doći do promjene službene politike prema homoseksualizmu unutar crkve.

Martelovo najnovije djelo pod naslovom „Ormari Vatikana: Moć, homoseksualnost, licemjerje“ objavljena je na 8 jezika.

Tezu o raširenoj homoseksualnosti među katoličkim svećenstvom Martel između ostalog temelji i na podacima koji pokazuju da su većina žrtava zlostavljanja svećenika dječaci ili mladi muškarci.

Katolička crkva u Belgiji objavila je izvješće koje govori da su 76 posto žrtava zlostavljanja muške osobe. Slične rezultate dalo je i istraživanje njemačke komisije koja je dokumentirala 3.500 slučajeva zlostavljanja „uglavnom muških maloljetnika“ u toj zemlji u proteklih 70 godina.

Američko izvješće o seksualnom zlostavljanju od strane svećenika u SAD-u, koje je objavljeno 2004. godine, takozvano John Jay izvješće, otkrilo je da je 81 posto žrtava muškog porijekla, a da su 78 posto svih žrtava adolescenti koji su već prošli pubertet.