Kako se i najavljivalo, hrvatske vlasti će avione F-16 kupiti od Izraela za „samo“ pola milijarde dolara, iako su po godinama spremni za otpad ili u najmanju ruku – muzej.

Po već ustaljenim hrvatskim primjerima, višestruko modificirane izraelske avione, stare više od 30 godina, Hrvatska će kupiti za pola milijarde dolara. Nakon dvomjesečnog „razmišljanja“ o ponudama iz Švedske, Grčke i Izraela, odlučeno je da je najpovoljnija ponuda ona izraelska, piše Večernji list.

S tehničke strane gledano, radi se o avionima koji su početkom 1990-ih isporučeni za modernizaciju tadašnje zračne flote izraelske vojske. Avioni su tokom godina doživjeli višestruke modifikacije, pa danas u odnosu na klasičnu američku izvedbu teže oko dvije do pet tona više od „originala“.

Međutim, mnogo veći problem predstavlja nabavka rezervnih dijelova i njihov trošak, što je osobito važno za borbene avione takve starosti. Naime, standardni američki avioni F-16 izvozili su se u 24 zemlje svijeta, a zalihe rezervnih dijelova su pozamašne i samim time mnogo jeftinije.

Kako Hrvatska trenutno nema niti pilote obučene za upravljanje ovim avionima, niti tehničare za njihovo održavanje, ugovor o kupnji trebao bi obuhvaćati i taj dio. Prema nekim planovima, vjeruje se kako bi do 2022., hrvatski piloti trebali biti obučeni za letenje na svih 12 zrakoplova. Tada će oni biti stari više od 40 godina. Osim toga, navodno bi se trebala izraditi i modificirati određena infrastruktura u Velikoj Gorici te u Zadru.

Usporedbe radi, krajem 1980-ih, američki centri za obuku nabavili su nekoliko identičnih aviona F-16, sa znatno manjim modifikacijama. Već sredinom 1990-ih, ovi avioni stavljeni su u skladišta, dok je najmanje jedan završio u – muzeju.

S obzirom na ove činjenice, čini se kako bi nam makete ovih i sličnih aviona uskoro mogle biti korisnije, s obzirom na demografsko-ekonomsku situaciju, i jeftinije.